Osztálykirándulások az erdei iskolákban

Tanuljatok az erdőben az erdőről és ne csak könyvekből! Az erdei iskolában az erdészek mesélik el és mutatják meg az erdő fáinak, állatinak életét, megismerkedhettek a vadetetéssel, a terményekkel és számtalan túrán, játékon vehettek részt.
Lengyel-Annafürdő vadasparkkal
 
Lengyel - Annafürdő egy hatalmas parkerdő közepén fekszik,  a közelben ökoházzal, amelyet nemcsak gyalogosan, biciklivel is megközelíthetitek, onnan pedig  tanösvényeken át lehet felfedezni a környéket. A vadasparkban pedig megismerkedhettek a hazai nagyvadakkal – gímszarvassal, vaddisznóval, dámszarvassal is. 
 
 
 
Gemenc
 
A Duna mentén elterülő Gemenc festői szépségű, alig háborított árterében olyan különleges, védett állatok élnek, mint a jégmadár, a rétisas, a fekete gólya és a kerecsensólyom. Gemenc híres a gímszarvas- és vaddisznóállományáról is. Az országos hírű területet megismerhetjük erdei vasúttal, kerékpárral vagy akár hajóval is.
 
 
Mókus Suli
 
A gemenci erdőt elhagyva dél-nyugati irányban, már feltűnnek a Mecsek lankái. A Mecsekerdő Mókus Sulija az osztályok igényeire szabva állítja össze a programokat, amelynek során részt vehetünk erdei túrákon, kalandos tájékozódási versenyeken, csapatépítő játékokon, kerékpáros túrán vagy akár kézműves foglalkozáson.
 
 
Kikerics erdei Iskola
 
Az erdei manó almamelléki erdei kisvasúti utazásra, és a Kikerics Erdészeti Erdei Iskolába csábítja az osztályokat. Számtalan túra, játék és tanösvényi foglalkozások várnak minden érdeklődőt. 
 
 
Szilágyi Erdei Iskola
 
A Sziágyi Erdei Iskola segítségével Belső-Somogy növény- és állatvilágával, kultúrtörténeti értékeivel ismerkedhetünk meg. Itt rácsodálkozhatunk a természet sokszínűségére, a fajok sokféleségére, és megtanulhatjuk, hogy mit kell tennünk a mindennapokban környezetünk megóvása érdekében.