Abádszalók, a vízi sportparadicsom

Mozgalmas vízparti üdülések, a vízi sportok paradicsoma Abádszalók. Egyedisége abból áll, hogy a Tisza-tó déli, 14 négyzetkilométeres, összefüggő Abádszalóki öble – Európában egyedülállóan – a motoros sporteszközök számára engedélyezett vízfelület, s így a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma.

Közismert rendezvénysorozata, az „Abádszalóki Nyár", melynek élménygazdag programjai mellett pezsgő strandélet,diszkók, koncertek színesítik az itt tartózkodást.

Strandjának 400 folyóméter hosszú partszakaszán árnyas és napozásra is alkalmas plázs ad lehetőséget a strandolóknak a kikapcsolódásra, valamint kiépített strandján található óriáscsúszda, kijelölt jet-ski pálya, számtalan büfé, bár, étterem és ideiglenes vízifoci pálya. A strand területén, a vízparton találhatók továbbá a vízisportszer-kölcsönzők – biztosítva, hogy a vízi sportok szerelmesei hódolhassanak kedvtelésüknek. Speciális kínálat a vízi bob, vízi banán és ejtőernyőzés, a tó felett repülő hőlégballon, de lehet vízi biciklit és kajakot is bérelni. Az abádszalóki strand 2012-től kerékpáros-barát strandként üzemel; kedvezményes strandbelépővel, kerékpár tárolóval, alap szervizzel várva a kerékpárral érkezőket.

Abádszalók legújabb és egyben legkülönlegesebb szálláshelye a Butik Design Rooms, valamint a hozzá tartozó Csapcse Beach. A Butikban 6 különböző, egyedi stílusban kialakított exkluzív, tematikus szoba található, valamint náluk lehet kipróbálni a Tisza-tó legújabb extrém és kevésbé extrém vízi sportjait, mint például a flyboard, a parasailing, vagy a divatos SUP. A Csapcse Beach pedig exkluzív kikapcsolódást nyújt a szálláshely vendégeinek, igazi vízparti lounge hangulatban.

Abádszalók, a nyüzsgő parti életen kívül, kellemes időtöltést kínál azoknak is, akik szeretik a természetet, különösen, ha azt kerékpárral tervezik felfedezni. Hűs, árnyas horgászhelyei pedig a horgászok körében közkedveltek. Hűvösebb napokon kellemes kikapcsolódást, feltöltődést nyújt a város melegített vizű medencéje.