Közösségi dunai hajójáratok Budapesten

2012 nyarán indított dunai hajójáratokat a BKV „Hajózzon a munkába" felhívással. Ezek azóta is nagy sikerrel üzemelnek egész évben, az alternatív munkába járási lehetőséget kereső budapestiek legnagyobb örömére. Ma már 4 BKK járat érhető el a Duna vizén, ezen vonalak legfontosabb tudnivalóit alábbiakban foglaljuk össze.

Évszaktól függetlenül megvan a varázsa annak, ha a dolgos hétköznapot egy kellemes hajózással lehet indítani, ezzel kiváltva a forgalmi dugóban idegeskedést illetve az egyéb közlekedési eszközökön olykor tapasztalható tumultust. Aki van olyan szerencsés, hogy be tudja iktatni az alábbi járatokat munkába járáshoz, mindennapi közlekedési útvonalába, annak érdemes élni a lehetőséggel, hiszen budapesti bérlettel munkanapokon ingyenes az utazás.

A négy járat a D11, D12, D13 és D14 vonalmegjelölést viselik, és az alábbi kiindulási és végpontok között közlekednek:

D11: Újpest, Árpád út ---- Haller utca (csak munkanapokon), menetrend ITT

D12: Rómaifürdő ---- Haller utca (csak munkanapokon), menetrend ITT

D13: Rómaifürdő ---- Haller utca (csak hétvégén és ünnepnapokon), menetrend ITT

D14: Soroksár, Molnár-sziget ---- Csepel-Királyerdő, menetrend ITT

Fontos említést tenni, hogy a járatokat az aktuális dunai vízállás határozza meg, így a járatmódosításokról, esetlegesen lezárt kikötőkről érdemes a menetrendeket összesítő BKK oldalon tájékozódni, a D (hajójáratok) menüpontban, a járatok mellett látható felkiáltójelekre kattintva.

A hajókon érvényes utazási feltételek ITT olvashatók.