Bükfürdő, a gyógyhely

Tökéletes kikapcsolódást ígér az üde zöld pázsit a különleges madárfajok lakhelyén, ahol lélegzetelállító a táj. Bükfürdőn hagyományos vidéki élet, feltöltődés, hullámzó búzatáblák, vadludak éneke csábít a természetbe. Hagyományos étkei, borai és európai elismertséggel büszkélkedő gyógyvize kényeztet.

Ott, ahol az Alpok meredek szikláit a magyar táj megszelídíti, ahol gólyák fészkelnek a házak magasán, a hömpölygő folyó pedig horgászni hív, természetközelben vagyunk Bükfürdőn.

Itt Európa egyik legismertebb és az ország egyik legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja a látogatókat, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

Tavasztól őszig, péntek délutánonként, hangulatos termelői piac várja az érdeklődőket, ahol a helyben megtermelt finomságok mellett kézműves ajándéktárgyakat is találhatunk.

Az idelátogatónak lehetősége van az aktív kikapcsolódásra és a gyógyulásra egyaránt.

A Bükfürdőn található, minősített gyógyvíz és az Alpokalja friss levegője, a kiépített Nordic Walking útvonallal együtt garantálja az aktív pihenést és a megújulást.

Bük nevét gyógyfürdője tette világhírűvé, és a gyors fejlődésnek köszönhetően a településen nyílt meg hazánk első, nemzetközi szintű pályával rendelkező golfklubja. A pálya több mint 100 hektáron terül el, ebből 7 hektárt víz borít, számos, köztük védett madárfajnak is otthont nyújt.

A mozgás felnőtt szerelmeseinek rendelkezésére áll a szabadtéri fitneszgépekkel felszerelt „Felnőtt Játszótér" is.

Bükfürdőt és környékét kerékpározás szempontjából elsősorban a családdal érkezőknek ajánljuk, hiszen a sík terepen könnyű haladni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Számos kirándulási lehetőséget kínál a városka a környező nagyvárosokba, Szombathelyre, Kőszegre, Sopronba – vonaton, autóval, vagy kerékpárral.