Ilyen lett a megújult debreceni Nagyerdő

2014-ben a Debrecen meghatározó pólusa, a Nagyerdő teljesen megújult: felfrissül a fürdőkomplexum, kiépült a Békás-tó, megszépültek az ösvények és a színpad. Sportos tevékenységeknek is kedvez a megújult Nagyerdő: egy futópálya és egy falmászó torony is épült.

Az ország első természetvédelmi területe, a Nagyerdő igazi élményparkká változott az elmúlt évben. Megújult többek között a gyógy- és fürdőkomplexum és a hozzátartozó hotel. A debreceni fürdő egyedisége a 65 Celsius fokon feltörő gyógyvíz, színvonalas gyógyati megoldások, a változatos fürdő- és wellness-szolgáltatásoktól, és nem utolsó sorban a csodaszép környezete. Különleges programokkal is találkozhatunk itt, mint a minden évben megrendezett országos csúszdabajnokság, vagy a világbajnok szauna-mesterek által vezetett szaunaszeánszok

A Békás-tó partja megújult környezetével igazi pihenőparkká vált

A fürdőkomplexumból kilépve látogassuk meg a  Békás-tó környékét!  A tó körül a tájépítészek által tervezett, izgalmasan kacskaringózó sétányokon természetes anyagokból épített szabadtéri installációkat fedezhetünk fel  (land art alkotások), a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon pedig hangulatos nyáresti  koncertekenés fesztiválokon vehetünk részt.

Cica alakú land art : bújócskabarát alkotás

A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon május elsején a Kerekes Band is fellép majd

A park leglátványosabb a eleme a más néven Ködszínház névre keresztelt "multimédiás", azaz zenélő, filmet vetítő szökőkút tavasztól őszig nyújt különleges esti kikapcsolódást. Napközben a vízfelületből kiemelkedő „tipegőkön" hűsítő sétára is indulhatunk a vízen.

Ilyen a multumédiás szökőkút a Debrecent bemutató film vetítése közben

A Ködszínház mellett a különleges és modern építészeti megoldásokkal kivitelezett Nagyerdei Stadion különlegessége a futópálya. A stadiont "körbeölelő" futópályát gyakorlatilag egy 7 méter magsságban kinyúló pillérként kell elképzelni, mely 1100 méter hosszú, és modern rekortán borításssal várja  a kocogás szerelmeseit.

Hangulatos és zavartalan kocogást biztosít a 7 méter magasban épült futópálya

Az idei év nyarától a Nagyerdei Víztorony  kilátójáról  belátjuk a a Nagyerdőt.  Egy speciális látcsővel a múlt pillanataiba is bekukkanthatunk. Sőt, víztoronyra épített mászófalat is birtokba vehetjük.

A természet igazi csodáit és magyarázatait az Agóra Tudományos Élményközpont tárja látványosan a látogatók elé a Debreceni Egyetem impozáns főépülete mögött található Botanikus kertben.