Badacsony nem csak borbarátoknak

Badacsony tanúhegy oldalában már a római korban is szőlő termett. A tüzes, testes borai mellett azonban kiváló túrautak is várják a tavasszal Balatonhoz érkezőt, akár gyalogosan, akár biciklivel kerekedik fel az izgalmas vidék, Badacsonytomaj, Tapolca és Szigliget felfedezésére.

Hosszú hétvége Badacsonyban: Badacsonytomaj, Tapolca, Szigliget

1.NAP - Péntek: Badacsonytomaj

Badacsonyban a szőlőtermelés és borkészítés apáról fiúra szálló hagyomány.
Ha Badacsony, biztos egyből beugrik az azonos jelzőjű szürkebarát. Nem véletlenül, hiszen a Badacsonyi borrégióban sokféle fehérbort készítenek, Furmintot, Olasz Rizlinget, a becsapós nevű Kéknyelűt, vagy az előkelő Zenitet, de a vörösre vágyók sem maradnak azért hoppon.

A) Épp jókor indulunk el, bármikor is legyen, a környék pincéinek felfedezésére. Bár idén májusban is minden héten szombaton borbarangolásra invitálnak a helyiek, önállóan is nekiindulhatunk.2.NAP- Szombat: Tapolca - Badacsonytomaj

A) Harmóniára vágyóknak:
Látogassunk el Tapolcára, ahol a modernizált és kibővített tavasbarlangot csónakkal járhatjuk be, sétára indulhatunk a Malom-tó és a Vízimalom környékén.

Levezetésképpen ugorjunk be a Badacsonyi Borbarangolás aktuális programjára. Minden szombaton jó ízű falatokkal, zenés mulatsággal, borkóstolóval várják a vendégeket.

B) Ébredésre vágyóknak:
Számos kirándulási lehetőség adott a Káli-medencében: fokozottan ügyeljünk arra, hogy száraz időben induljunk el, mert vannak nehezebben járható, csúszós szakaszok is.
Ajánlott úti célok: Szent György-hegyi bazaltorgonák, Szentbékkállai kőtenger, Hegyestű (gépkocsival elérhető).  

3.NAP - Vasárnap: Szigliget

Szigliget várával búcsúzzunk harmadnap Badacsonytól.