Őszi-téli gasztronómiai térkép a Balatonról

Egyre több helyről lehet hallani, hogy a Balatonra nem csak nyáron érdemes leutazni. És valóban! Az egész évben nyitva tartó kiállítóhelyek, látogatóközpontok, a kiváló túralehetőségek és a minőségi szálláshelyek a többi évszakban is tucatszám csábítják a tóhoz a vendégeket. És ne feledkezzünk meg a biztosan 4 évszakos gasztronómiáról se, ami szintén fontos vonzereje a térségnek!

Ugyanúgy, mint a tó esetében, a vendéglátóhelyekkel kapcsolatban is elmondhatjuk, hogy egészen más élmény ősszel vagy télen beülni bármelyikbe, hiszen a nyáron tapasztalható zsúfoltság ilyenkor egyáltalán nem jellemző, így sokkal meghittebb hangulat kialakítására van lehetőség, illetve akár különleges rendezvényeknek is helyet adhatnak a szóban forgó helyszínek.

Hogy mindenki tisztában legyen azzal, mely éttermek és pincészetek tartanak nyitva egész évben, a Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörsön tevékenykedő szakemberek összefogásából megszületett a Balaton őszi – téli gasztronómiai térképe a térségre vonatkozóan.

A kiadványon szerepel az akcióban résztvevő vendéglátóegység és annak nyitva tartása, de külön kiemelésre kerültek az állatbarát- és/vagy gyermekmenüvel rendelkező helyszínek is. A térkép elérhető a térség Tourinform irodáiban, az akcióban résztvevő helyszíneken és online böngészhető itt. Az őszi, téli rendezvényeket pedig itt gyűjtötték össze.

 

A résztvevő éttermek és pincészetek:


    Baricska Csárda, Balatonfüred
    Bergmann Cukrászdák, Balatonfüred
    Carpaccio, Alsóörs
    Chianti Étterem, Veszprém
    Ferenc Pince Csárda, Tihany
    Homola Pincészet és Borterasz, Paloznak
    Horváth Ház - Borpince, Balatonfüred
    Jásdi Pince és Borterasz, Csopak
    Karolina Fűszerkertje, Tihany
    Karolina Kávéház & Koktélbár, Balatonfüred
    Kredenc Borbisztró, Balatonfüred
    MÁRGA bisztró, Csopak
    Sparhelt Bistro, Balatonfüred
    Szent Donát Pince, Csopak
    Sáfránkert Vendéglő, Paloznak
    Söptei Pince és Étterem, Paloznak
    Vígmolnár Csárda, Csopak