Digitális városnéző séta Gödöllőn

Áprilistól okostelefonnal vagy tablettel a kezünkben is végigjárhatjuk Gödöllő nevezetességeit. Az offline is használható, QR-kóddal letölthető, "Gödöllői Séta" elnevezésű digitális városnéző program hang és szöveg együttes segítségével mutatja be a nevezetességeket.

A Gödöllői Séta 24 élménypontra fűzi fel a város legfontosabb látnivalóit, útvonala pedig egy-másfél óra alatt kényelmesen végigjárható. A város szimbólumaként ismert Királyi Kastélyon kívül Gödöllő barokk műemlékei - a Királydombi Pavilon, a Testőrlaktanya, a Hamvay-kúria, a Református templom, a Mária-oszlop, a Barokk Kálvária és a Barokk falikút - sorra feltárulnak az okostelefon segítségével, közelebb hozva a látogatóhoz a 18-19. század történelmének legendáit, rejtett titkait.

Az applikációban megelevenednek a város sajátos, egyedi jelképei: a Pelikános kút és az Európában egyedülálló Világbéke Gong. A sétával eljuthatunk a Főtérre és a Művészetek Házához, melynek összes aktuális és tervezett programja opciósan megjeleníthető a képernyőn. Nem mellékesen, intelligens telefonunk segítségével ma már végigjárhatjuk a Sisi-emlékhelyeket is: a neki szentelt emlékkiállítást a kastélyban, valamint az Erzsébet parkot, ahol a császárné szobra áll az emlékére készült sziklahalom előtt.

A séta még további három, Gödöllői környéki turisztikai attrakcióra is felhívja a figyelmet: látogatásra invitál a  Lázár Lovasparkba, a Hungaroringre és a mogyoródi Aquaréna víziparkba egyaránt.

A szoftver rendelkezik eseményajánló funkcióval is, amelynek segítségével bemutatásra kerülnek a séta útvonala során érintett vonzerőhelyszínek időszaki programjai. Az okostelefonos alkalmazás az elektronikus műsorfüzet szerepét is betölti, mivel megjeleníthető rajta az adott rendezvényre vonatkozó összes információ: a keresett fesztivál, konferencia, expozíció eseményei idővonalszerűen, napi bontásban, továbbá az előadók, kiállítók, szponzorok neve is.

Az alkalmazások letölthetőek a Gödöllői Turisztikai Egyesület honlapjáról.