Két élményfürdő: Gyulán és Orosházán

Ha egy igazi pihentető hosszú hétvégére szeretnénk kiruccanni - akár családostul, élvezni a természetet, a különleges és bőséges hazai termálvíz jótékony hatását, megismerni két szép alföldi várost, s végül lazítanánk a szaunában, míg a gyerekek ostromolják a csúszdaparkot, látogassunk el például Gyulára és Orosházára.

Orosháza, fürdője a Gyopáros-tó

Gyopáros-tónak nem csak nyáron, télen is rendkívül hangulatos atmoszfétrája van. A nyugodt környezet mellett a terület gyógykútjainak víze gyulladáscsökkentő, az izmok görcsösségét oldó hatása sem utolsó. Pár lépésre a gyógyfürdőtől épült néhány éve a gyopárosi élményfürdő, ahol az év minden napján három kül- és négy beltéri medence működik, a 10 kabinos szaunaparkban pedig aromakabinba, fényterápiás bioszaunába vagy gőzkabinba is beülhetünk, a közkedvelt szeánszokra viszont érdemes előre bejelentkezni.
Orosházán járva kihagyhatatlan úti cél a kardoskúti Fehértó, ahol telente a tavon éjszakázó madársereget figyelhetjük meg. 

Gyulai Várfürdő – AquaPalota

A Gyulai Várfürdő Békés megye leghíresebb gyógyfürdője, a gyulai vártól nem messze, a csodálatos növényritkaságokkal rendelkező egykori Almássy-kastély természetvédelmi ősparkjában található. S bár a fürdő gyógyvize miatt lett elsősorban híres, mára a család minden tagjának kínál szórakoztató programokat.
Az Aqua Palota részlegben új medencék, víz alatti masszázsok, gumifánkos csúszda vagy trambulin teszi teljessé a családi szórakozást.
 A fürdő része a világszínvonalú Costello Szaunapark is, ami kültéri szaunaházakkal, jakuzzikkal, merülő dézsákkal, infraszaunával és gőzkabinnal rendelkezik.

Magyarországnak kiváló geotermikus adottságai vannak, s a termálvizek jelentős százaléka az Alföldre koncentrálódik – így bátran ajánlhatunk mindjárt többet is ezek közül: Gyula és Orosháza mellett Szegedre, Kecskemétre, Makóra is elutazhatunk.