Hajdúszoboszló a felüdülőhely

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülővendégeknek, családoknak.

A nagy múltú, híres gyógyfürdő gyógyvízének és számos világszínvonalú egészségügyi szolgáltatásának köszönhetően vált országos gyógyközponttá. Az alkalmazás során tapasztalható gyógyulás a hajdúszoboszlói víz összetételéből adódik. A víz legnagyobb mértékben nátrium-kloridot, hétköznapi nevén konyhasót és ammónium-kloridot, vagy más néven szalmiáksót tartalmaz. További alkotóelemei a bróm és a jód, valamint karbonátok, nitrátok és egyéb kémiai elemek, mint például lítium, vas vagy magnézium. A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben a vendégek a fürdőkezelések mellé több mint 40-féle különböző kezelést igényelhetnek, melyek hatásukat a kombinált igénybevétel esetén fejtik ki legjobban.

A Strandfürdő 13 medencéje közül a tradicionális fürdőmedencék közül kiemelkedik a Hullámmedence és a Pezsgő medence. A strandfejlesztés során az egyik legnagyobb figyelmet érdemlő fejlesztés a Mediterrán tengerpart, mely Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje.

A mediterrán stílust idézi meg a homokos part, a kalózhajó, a világítótorony és a pálmafák. A hajdúszoboszlói strandfürdő területén található Aquapark kínálatával igazi csúszdaparadicsom: óriás-, hidro-, multicsúszda, kamikáze, fekete lyuk, őrült folyó, Big hole, Twister és Niagara teszi teljessé az élményt. Az Aquapark a strand területéről közelíthető meg külön karszalag vásárlásával, mely lehet egész napos vagy akár rövidebb időre szóló is.

A fedett élményfürdő 2010 márciusa óta egész évben várja a látogatókat és sokszínű, fürdőzéssel egybekötött programokat kínál. A fürdőzési és sport lehetőségek mellett, tágas szauna részleg is igénybe vehető, ahol finn, infra és gőz szaunák, merülő és Kneipp medence, bőséges masszázs kínálat, fodrász, pedikűr, manikűr és nem utolsósorban vendéglátó egységek széles választéka várja a vendégeket. A komplexum egyedi szolgáltatásokat is kínál a vendégek számára, melyek közül kiemelkedik a privát fürdő és a relax szoba.

Különleges élményt kínálnak a különböző tematikájú fürdők. A jégbarlang fürdő hangulata földünk hideg éjhajlati övének megidézésével teszi különlegessé a pihenést. A Gangesz fürdő India világába kalauzolja a vendégeket és Ázsia hitvilágának, kultúrájának jelképeivel díszített medencében egy különleges lelki felüdülésben részesülhetnek a fürdőzők. A Római fürdő – nevéből adódóan – a római kor fürdőkultúrájáról híres történelmi emlékeinek felidézésével teszi különlegessé az itt eltöltött időt. A medence egyediségét a kor jelképei és látványelemei biztosítják a vendégek számára. A barlangfürdő a Föld szilárd kérgében keletkezett üreg jellegzetességeit tükrözi a medence kialakításában.

A földszinti medencetér családias medencéje a trópusi fürdő, mely fürdőzés közben a partra vetett aligátor mellett a dzsungel világába kalauzolja a vendégek képzeletét. A hangulat fokozása a kanyargós csúszda használatával válik teljessé.

A Mozi fürdő a strand helyén egykor működő mozi épületének állít emléket; itt a kivetítőkön vetített rövid filmekkel teszik hangulatossá a fürdőzés élményét. A tengeri fürdő az óceánok világába vezeti a fürdőzőket és jellegzetes állatviláguk megjelenítésével különleges élményé válik a vizes pihenés.