Látogatás Győrben és a Rábaközben

Győr kellemes, emberi léptékű város, mely számtalan látnivalót tartogat számunkra. A város és környéke rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál, ezek közül emeltük ki a Rábaköz rejtett kincsét, Hövejt is.

1. PROGRAM - Fedezzük fel Győrt!

Győr már érkezéskor lenyűgözi a látogatót. A város templomai, múzeumai bőven kínálnak felfedezni valót a kultúra szerelmeseinek. Tegyünk egy kellemes sétát a városban, látogassuk meg a győri egyházmegye történetét feldolgozó gyűjteményt a Káptalanházban, gyönyörködjünk egy kicsit az Zichy Palota babakiállításának apró tárgyaiban vagy nézzük meg a cserépkályha-kiállítást a Fruhmann-házban, majd pihenjük kia a fáradalmakat a belváros cukrászdáinka, kávézóinak egyikében.

Annak, aki aktívabb élményre vágyik, anak a város kalandparkja nyújt felejthetetlen élményt. A park akkor is jó választás, ha gyerekekkel vágunk neki a hétvégének, az itteni játékoknál ugyanis az életkor helyett a magasság számít a pályákon - aki tehát elég magasra nőtt, szabadon kalandozhat a kötélpályákon.

>>TIPP! Vízitúrák a Dunán

2. PROGRAM – Hövej : Csipke Múzeum, Győr: Élményfürdő

Már kora reggel indulunk útnak Hövejre. Talán nem is hallottunk még erről az aprócska Győr-Moson-Sopron megyei településről, melyet „Csipkefalu"-ként is szoktak emlegetni.  Hövejen a csipkevarrás évszázados hagyomány, a falu méltán lehet erre büszke, hiszen az 1962-es Brüsszeli Világkiállításon aranyéremmel tüntették ki a höveji csipkét.

A múzeum megtekintése után visszaindulunk Győrbe, és a város hangulatos termál és élményfürdőjében tölthetjük el a délutánt.

3. PROGRAM – Győr: Látogatás a Mobilis-ban és az Audi Látogatóközpontban

Eellátogathatunk Mobilis Interaktív Kiállítási Központba, mely egy a közlekedésre, a mozgásra, a mobilitásra koncentráló tudományos játszóház, ahol több, mint 70 kipróbálható, interakcióra ösztönző kiállítási eszköz, valamint látványos kísérleti bemutatók várnak bennünket. Győri hosszú hétvégénkről nem térhetünk haza anélkül, hogy el ne látogatnánk az Audi Gyár Látogató Központjába, ahol a motor- és járműgyártás folyamatába pillanthatunk be.