Hévíz, az élet forrása

A hévízi forrás táplálta gyógytó nemcsak Magyarországon, de a világon is egyedülálló. A 4,4 hektáron elterülő biológiailag aktív termáltó természetes fürdőként kínálja gyógyvizét. Az enyhén radioaktív gyógyvíz ásványi anyagokban igen gazdag.

Nagyszerűen alkalmazható a reumatikus, mozgásszervi, idegrendszeri megbetegedések gyógyításában. A bőséges vízhozamnak köszönhetően a tó vize 48 óra alatt teljesen kicserélődik. A kellemes és gyógyító fürdőzésnek minden évszakban hódolhatunk, hiszen a nyáron akár 36-38 °C fokra felmelegedő víz hőmérséklete télen sem csökken 23-25 °C fok alá.

Jó tudni!  Ha már itt járunk, íme egy érdekes útitipp a környékről:

Egregy és a Berki sétaút

A fürdőváros – ki gondolná – jeles szőlő-, és borkultúrát tudhat magáénak. Ahogy a Balaton vidékén oly sok helyen, itt is a rómaiak honosították meg a szőlőtermesztést. Az egregyi szőlőhegy ma már minőségi bortermelő hely. A városközponttól alig másfél kilométerre található falusias hangulatot megőrző, borospincék, szőlőhegyek, éttermek övezte egregyi városrész kellemes kikapcsolódást ígér. A jóízű hévízi bor mellett pedig egy Árpád-kori falusi kistemplom is megidézi a település múltját.

A Berki sétaút a Hévízi-tavat, annak gyógytényezőit, valamint a tóhoz kapcsolódó tőzeglápos vidéket és annak élővilágát mutatja be.

Újdonság: A római korból a 13. századig  juthatnak el gasztronómiai és kulturális lehetőségek igénybevétele mellett a látogatók azon a Korok és Borok elnevezésű tematikus sétaúton, amely Hévíz egregyi városrészében készült el.

Emellett a település és környéke kiváló kerékpár-, és nordic walking túralehetőségeket kínál az aktív kikapcsolódás híveinek.

www.heviz.hu