Nyári táborok Pécstől a Zselicig

Nincs is jobb egy jól eltalált tematikus tábornál, amiből most tényleg rengeteg félét lehet kipróbálni Pécstől a Zselicig. A kultúrát kedvelő gyerekek történelmi és olvasótábort, a sportosak például lovas tábort találhatnak maguknak, de a csillagászatnak és az erdő megismerésének is szentelhetnek néhány hetet a szünidőből a gyerekek.

Kulturális táborok

A pécsi Cella Septichora Látogatóközpont táboraiban  az ókortól elkezdve a középkoron és a török hódoltság korán át egészen az újkorig ismerkedhetünk a történelemmel. Belekukkanthatunk az ókori Sopianae (a mai Pécs) római életébe, megismerhetjük a Püspökvár titkait, de akár elindulhatunk Evlia Cselebi (török történetíró) nyomában is.
Orfűn, a helyi kézműves egyesület alkotóházában  a fazekasság, fafaragás, nemezelés és a könyvkötészet rejtelmeibe is beavatják a tudásra éhes csemetéket.
Az atomvárosban, azaz Pakson Olvasótábor várja a kamaszokat. A 22. Olvasótáborban erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági diákok és pedagógusok műhelymunkái folynak két héten át.

Lovas táborok

Lóháton igazán a természet részévé válik az ember. Ha a nemzeti programok, betyár-, csikós- és huszárbemutatók meghozták a kedvét a gyerekeknek, irány a  kihagyhatatlan nyári lovastábor!

A Zselic és a Mecsek találkozásánál Bükkösdön bújik meg a régió egyik kiemelt gyerek lovastáborának helyszíne, a Szentdomjáni Lovasudvar. Az egész nyáron át tartó táboraikba nemcsak a haladókat várják, a kezdők is megismerkedhetnek a lovaglás alapjaival, a ló gondozásával, miközben kirándulnak a Nyugat-Mecsekben, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.
Pécsen is belekóstolhatnak a gyerekek a lovaglás és lovas életmód rejtelmeibe, itt a  Misina Természet- és Állatvédő Egyesület nyári lovas (és kutyás) táborai  várják az érdeklődő nebulókat. A "szakmai"  programok mellett kirándulás, játék és kézműves programokban is lehet részük.
A Mohácsi Lovasklub mindennapi lovaglást ígér a teljesen felújított lovardában Puszival, Pufival, Arankával, Csillaggal, Manóval, Acéllal és a többi pónival.
Bólyban irány a Csemete Lovasiskola! A lósuli nyári táborai során nemcsak a lovaglással ismerkedhetünk meg, lőhetünk igazi Kassai íjakkal, biciklis ügyességi versenyen vehetünk részt, ahol billenőpad, rázópad, ferdepálya és egyéb meglepetések várják a bátrakat, sőt a lovasiskolának saját medencéje is van!

Kalandtáborok

Ha kaland, akkor Mecsextrém Park vagy inkább a gyerekek kedvence, a Katica Tanya napközis tábora! Nomád kalandokat keresőknek  irány Kaszó, Somogy zöld szívének vadásztábora, ahol a tettre kész srácok megtanulhatnak íjjal és vadászpuskával lőni, részt vehetnek esti vadlesen és vadetetésen is.
Alsómocsoládon a Csillagász tábor nem csak a csillagokról szól:  a gyerekek hajókázhatnak, kenuzhatnak, és még repülőgép szimulátort is ki lehet próbálni! 

Erdei iskolás nyári táborok

A nyári táborok sorából nem maradhatnak ki az erdészetek erdei iskoláinak nyári táborai, amelyekben igazán eggyé válhatunk a természettel! Már a táborok elnevezései is csupa izgalmat, szórakozást ígérnek: Magonctábor, Gyalogcincér tábor, Pagonyjáró tábor, Fűben-fában játéktábor, Erdőkerülők tábora, Kis Vuk felfedezőtábor, Természetfotó- és élménytábor várja a Mecsekerdő szerelmeseit a Mókus Suliban és a Kikerics Erdei Iskolában.
A gemenci nyomkereső vadásztábor során gyalog, kerékpáron, túrakenuval, lovasfogattal és erdei vasúttal járhatják be az erdőt.
Az erdei manók nyári tábora a Cseresznyéskert Erdei Iskolában várja a táborlakókat, míg az erdei hangya ökotábor a Sziágyi Erdei Iskolában nyitja ki kapuit a nyáron.

További információ a táborokról részletesen >>>