Kecskemét TOP 5

Kecskemét igazán hangulatos város: a Cifrapalota egy igaz mesebeli kastély, a Kodály Intézetben a világ minden részéről érkezett zenészek tanulják a magyar zeneelméletet, a füdőben versenycsúzdák várnak. A belváros szórkozóhelyeiről pedig még nem is beszéltünk.

1. Kecskeméti Gokart Stadion

Ha megfelelő az időjárás, a kecskeméti gokart pályát télen is lehet használni. A 7 méter széles és 935 méter hosszú pályán akár 20 gokart egyidejű biztonságos versenyzése is lehetséges. 2013 óta egy szabadtéri műjégpálya, valamint két teniszpálya is működik a területen, ahol egy 44 szobás szálloda is várja a vendégeket.

2. Bolygóvadászat

Kecskeméten szokatlan formában, köztéri szobrok segítségével barangolhatjuk be a Naprendszert. A szobrok mentén 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben nézhetjük meg a Nap és bolygói méret-és távolságarányos modelljét. A Naptól a Marsig a kicsinyített égitestek még elférnek a Városháza mellett, de a többi szobrot már távolabb keressük, a 2006 óta törpebolygóként keringő Plútóig egészen a Planetáriumig kell sétálni.

3. Kecskeméti Fürdő

A Kecskeméti Fürdő 2800 négyzetméter fedett vízfelülettel rendelkező wellness- és gyógyfürdő, és itt található az ország egyik legrangosabb versenyuszodája is. Medencék sokasága, mászófal és csúszdák is várják a vendégeket, és télen is nyitva áll a kültéri élménymedence. A gyógyászati részleg és a szaunavilág pedig a keleti terápiás kezelésektől a jégkamráig kínál szolgáltatásokat.

4. A kecskeméti barack(pálinka)

Már az 1600-as évekből származó feljegyzésékben is nyoma van annak, hogy itt barackpálinkát főznek, ma már pedig hungarikumnak minősül az itt termett kajszibarackból készült barackpálinka. A nevét jellegzetes hosszú nyakú üvegéről kapó "fütyülőst" a Zwack család kezdte készíteni, és ma is fontos szerepe van a Zwack választékában. A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában meg is ismerhetjük a pálinkafőzdét, és a barack mellett más gyümölcsökből készült párlatokat is kóstolhatunk.

>>Nem csak a pálinka, a bor szerelmesei is örülhetnek Kecskeméten.

5. Kecskemét múzeumai

Kecskemét bővelkedik múzeumokban is. A szecessziós Cifrapalotában több kiállítást láthatunk, innen továbbsétálva a belváros felé pedig a város híres szülötte, Kodály Zoltán emlékmúzeumát találjuk. Kecskemét gyűjteményei között találjuk még a Magyar Fotográfiai Múzeumot, a  Szórakaténusz Játékmúzeumot, a szép barokk Klapka-házban a Bozsó Gyűjteményt vagy a Magyar Naív Művészetek Múzeumát is.