A Balatonnál van mit csinálni

A Balaton régióban szinte egész évben bátran válogathatunk az aktív időtöltési programokból! Mindenekelőtt ott van maga a Balaton: hatalmas víz, sokszínű lehetőségekkel. Azonban nemcsak fürdőzésre, hanem úszásra és egyéb sportokra is csábítja az ideérkezőket.

A rendkívül népszerű amatőr úszóversenyek mellett vitorlázni, windsurfözni bárhol, wake-board-ozni, kite-ozni vagy akár vízisízni pedig a Balaton több pontján is lehet. Köszönhetően a változatos programoknak és a kibővülő strandi infrastruktúrának, az évről évre egyre népszerűbb strandsportoknak mind több és több aktívan pihenő hódol.

De szálljunk partra – itt sem lehet unatkozni!

A Balatoni Bringakörúton a tó teljes egészében körbekerékpározható, részben kiépített kerékpárúton, részben kerékpáros táblával jelölt kis forgalmú utakon, aki pedig a túrabakancsát is használni kívánja, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tanösvényeiből választhat: a túraútvonalak elvisznek minket a Balaton-felvidék idilli békét sugárzó kis falvaiba, a Nyugat-Balaton egyedülálló kilátást kínáló hegyteteire, vagy a Kis-Balaton vadregényes vidékére is.

A régió újonnan megnyitott kalandparkjai izgalmas kikapcsolódást ígérnek Zánkán, Zamárdiban, Gyenesdiáson, Tihanyban és Balatonfűzfőn. A golf szerelmeseinek Balatonudvari és Balatongyörök mesés panorámájú versenypályája ad lehetőséget a sportolásra. A levegőbe emelkedve is van kalandozásra lehetőség: a Nyugat-Balatonon több helyen is beszállhatunk egy-egy hőlégballon kosarába.