Szezonnyitás a kisvasutakon

A tavasz közeledtével újra megindul a forgalom kisvasútjainkon. Az alábbi összefoglalóval szeretnénk segíteni a kirándulókat, hogy hol, mikortól számíthatnak a vonatok közlekedésére.Sőt kisvasutakkal kapcsolatos programajánlót, kisvasúti napokat minden hónapban fogunk majd ajánlani. Íme a lista Balatonfenyvestől a Zsuzsi Vasútig!

Egész évben közlekednek a vonatok Balatonyfenyvesen (minden nap), a budapesti Gyermekvasúton (március 31-ig hétfő kivételével naponta, áprilistól minden nap), valamint Kaszón (kedd, csütörtök és szombati napokon).

A téli üzemszünet után a következő kisvasutak indulnak újra a tavaszi hónapokban:

Debrecen

Március 14-től hétvégén és munkaszünetes napokon, április 19-től pedig naponta közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei.

Gyöngyös

Március 14-től húsvétig csak hétvégenként közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind a mátrafüredi, mind pedig a szalajkaházi vonalon. Húsvéttól a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek a szerelvények.

Kemence

Március 14-én és 15-én, valamint április 4-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a Kemencei Erdei Múzeumvasút szerelvényei.

Királyrét  

A Királyréti Erdei Vasút szerelvényei március végéig hétvégente, április 1-től minden nap közlekednek.

Lillafüred

 A Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalán Lillafüred-Garadna felé március végéig hétvégente, április 1-től naponta közlekednek a vonatok. A szárnyvonalon Mahóca felé nincs menetrend szerinti közlekedés, de a számos, előre meghirdetett különvonattal be lehet barangolni e vonal környékét is!

Szilvásvárad

Március 14-től március 31-ig csak hétvégenként, az követően naponta közlekednek a Szilvásváradi Erdei Vasút szerelvényei.

Szob

Március 14-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a szobi Börzsöny Kisvasút szerelvényei.

Felsőtárkány  

Április 4-től hétvégenként közlekednek a Felsőtárkányi Erdei Vasút szerelvényei. (Nyáron a szerelvények csütörtökön és pénteken is fognak közlekedni!)

Gemenc

A Gemenci Erdei Vasút szerelvényei hétvégenként jelenleg is közlekednek, áprlis első hétvégéjétől kezdve azonban már naponta fognak közlekedni a vonatok. Rezét gőzös a tervek szerint hétvégente és munkaszünetes napokon fogja vontatni a nosztalgiavonatokat.

Hortobágy  

Április 4-től hétvégenként közlekednek a Hortobágyi Halastavi Kisvasút szerelvényei.

Mesztegnyő

Április 4-től hétvégenként közlekednek a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei.

Nagybörzsöny

Április 4-től hétvégenként közlekednek a Nagybörzsönyi Erdei Vasút szerelvényei.

Nagycenk

A Széchenyi Múzeumvasút szerelvényei áprlis 4-től hétvégente közlekednek. A tervek szerint április 5-én és 6-án András gőzös fogja vontatni a szerelvényeket.

Pálháza 

Április 11-től naponta közlekednek a Pálházi Erdei Vasút szerelvényei.

Almamellék 

Április 25-től hétvégenként újra közlekednek az Almamelléki Erdei Vasút szerelvényei. A szezonkezdet előtt, az üzemeltető számos izgalmas kirándulást szervez a kisvasút mentén!

Csömödér  

Április 25-től vasárnap kivételével minden nap közlekednek a Csömödéri Erdei Vasút szerelvényei. A tervek szerint az április 25-i szezonnyitó napon Ábel gőzös is bepöfög!