Kerekezés a Mátrában

Nem szokványos túra a Mátrában Segway-en állva, vagy mountaincart-on ülve - adrenalin-fröccs vállalkozó szelleműeknek.

A különleges járművel való túrázás elsőre félelmetesnek és szokatlannak tűnhet, de aki egyszer ráérez az ízére soha többet nem akar lepattanni róla. A terepsegway előtt nincs akadály: esőben, hóban, sárban is könnyedén gördül a hegyi terepen kijelölt, engedélyezett pályákon. Akik extrémebb élményeket keresnek, azok mountaincart és monsterroller nyergében is nekivághatnak az erdei kalandnak. Elsőre talán rémisztő, amint a vastag kerekű, tárcsafékkel ellátott hegyi rollerek végigsöpörnek a mintegy 7 km-es, kifejezetten száguldásra kiépített pályán, de garantáltan feszültségoldó élmény.

Természetesen a nyugodtabb természetű turisták is találhatnak kedvükre való elfoglaltságot: szervezett nordic walking túrákon barangolhatják be a mátrai túraútvonalakat. Ráadásul május 1. és szeptember 30. között minden hétvégén garantáltan jó programunk lehet a Mátrában, hiszen szervezett gyalog- és kerékpártúrákon vehetünk részt szakképzett túravezetők kíséretében, akik érdekes információkkal színesítik a kirándulást.

A Mátra élmény minden évszakban, erről mi magunk is meggyőződhetünk, csak szánjunk rá egy hétvégét. Az, hogy mindezt gyalog tesszük, vagy valamely high-tech jármű volánjánál már csak rajtunk áll (vagy épp mi állunk rajta). A lényeg a tiszta levegő, a mozgás és a kikapcsolódás az ország legmagasabb hegységében.

További információ a segway túrákról >

TIPP! Természetjárás szelíden:
Kéktúra
Zöldturizmus