Őslények nyomában Ipolytarnócon

Ősvilági szörnyek lábnyomai, cápafogak, több millió éves ősfenyők - mindez 21. századi technikával megfűszerezve: ez az Ipolytarnóci Ősmaradványok.

Különleges látványvilágot kínál Ipolytarnóc. Az „Ősvilági Pompeji" kincseit egy izgalmas túra során ismerhetjük meg,  szakképzett túravezető tolmácsolásával.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok területén több tanösvényt is bebarangolhatunk, helyenként némi túrázási tapasztalatot és felkészültséget is igénylő terepekkel. A lustábbak számára irány a 4D-s mozi, ahol interaktív módon, egy szimulációs időutazás során találkozhatnak az ősi világ rejtelmeivel.

A helyiek gyakorta nevezik magukat a katasztrófa turizmus célpontjának is, hiszen a Geológiai tanösvény mentén egy ősi vulkánkitörés során összesült és megkövesedett maradványokat, köztük cápafogakat és őslények lábnyomait is megcsodálhatunk.

Ipolytarnóc felkeresése nem csak látványosságokkal, de érdekes és értékes információkkal is gazdagítja a vendégeket, így remek hétvégi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A jegyárakról és a nyitva tartásról bővebben a linkre kattintva olvashatunk: Ipolytarnóci Ősmaradványok.