TOP 3 Föld alatti kiállítóhely

A természetes és mesterséges földalatti objektumokban a kultúra, illetve a történelem is helyet kapott a felszín alatt, de a mai kornak megfelelő szórakoztatás is sok esetben költözött ilyen hangulatos, izgalmas helyszínekre: Bányamúzeum, Szemfényvesztés kiállítás és Város a város alatt.
Salgótarjáni Bányamúzeum
 
Az ország első bányamúzeumába egy hajdanvolt bányába lehet bemenni, és testközelből lehet megismerkedni a bányászok életével, föld alatti munkájával. 
A történeti kiállítás a szénbányászat kezdeteitől az államosításig 6 termen keresztül követi nyomon a nógrádi barna kőszénmedence kialakulását, a vállalkozások megszületését, a három jelentős bányavállalat megyei tevékenységét. A földalatti bányarendszerben ma már muzeális gépek, a vágathálózat, a portálé, a bemeneti tárórész, a lejtős szállítóvágat, a homokkőbe vágott biztosítás nélküli vágatrész, a légvágat, s a gurító reprezentálja a megye 19-20. századi szénbányászatát.
 
 
Szemfényvesztés, Eger
 
Egy különleges kiállítás, ahol – látássérül tárlatvezetők segítségével – valós élethelyzetek szimulálásával meg lehet ismerkedni a nem látó emberek világával,  teljes sötétségben.
 
Város a város alatt, Eger
 
A hét magyar építészeti csoda egyike a püspöki pincerendszer Egerben. A török megszállás után, az Egerbe visszatérő Fenessy György püspök új palotát építetett magának, mivel pedig az építéshez szükséges tufakövet az újonnan épülő palota mögötti dombból termelték ki hatalmas, közel 4 kilométer hosszú pincerendszer alakult ki. A legszebb része az Oszlopcsarnok, ahol 7 x 7 pinceág sakktáblaszerűen hálózza be a teret.