Orosháza: libamáj és extrémsport

Orosházán a város közepén egy üzemen kívül helyezett, egyedi tervezésű, egyedi építésű, páratlanul szép víztoronyban található az ország egyetlen kútmúzeuma, hivatalos nevén a Vízellátás-történeti Muzeális Kiállítóhely.

Karnyújtásnyira a Dél-Alföld – Orosháza-Gyopárosfürdő, az Alföld gyöngyszeme

Bizonyára sokan emlékeznek az „Ugyan már, királylány! Én csak az Orosházi libamájkonzervekért jöttem!" retro reklámra. Néhány éve már Libamájfesztivált is tartanak ennek a valóban páratlanul finom ételnek a tiszteletére, ahol a szórakoztató programok közben többféle libamájas ételt lehet kóstolni.

De méltán híres az itteni pékáru is, melynek hagyományait Gyopárosfürdőn, az Európai Kenyérünnepen elevenítik fel évről évre. A fürdő területén tartott rendezvényen pékek utcája, szakmai találkozók és szórakoztató programok kínálnak kikapcsolódást, közben strandolni is lehet. A Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő élményfürdője és gyógyászata is, amely az egyik legjobb a térségben.

Az egyik közeli tanyán megismerkedhetünk a tanyasi életmóddal, kipróbálhatjuk a lovaglást, íjászatot, népi játékokat, a régi használati tárgyakat. A programkínálatban szerepel terephajtás, sétakocsikázás, lovaglás (futószáron), cross-pálya buggy-val és quaddal felnőttek és gyermekek részére is, kézműves foglalkozás szakember vezetésével, íjászatoktatás, akadályversenyek, pusztaolimpia.

Karnyújtásnyira a Dél-Alföld – Orosháza-Gyopárosfürdő, az Alföld gyöngyszeme