Bor és a szépség: borhotelek

A vinoterápiás, azaz boralapú kezelések trendje néhány éve érkezett meg hazánkba, mára a Tokaji borvidéktől kezdve Villányig több borhotelben próbálhatjuk ki a magyar választékot. Utánajártunk, hol és pontosan mit kínálnak a hazai borhotelek. Nyugalom, a borvirágos orr biztosan nem így keletkezik!

BALATONFÜRED - Anna Grand Hotel

A „szőlő és bor" városában, Balatonfüreden a hagyományok és helyi értékek megjelenítése mellett különleges kezeléseket kínálnak az ínyenc vendégeknek. 

Anna Grand Hotel - borkád
Borzselé pakolás Fotó: ©Anna Grand Hotel Wine & Vital - Annagrandhotel.hu

A saját borászattal rendelkező hotelben a borokat akár egy ízletes vacsorához fogyaszthatjuk, vagy éppen szépülhetünk, relaxálodhatunk általuk: borfürdő, masszázs, és kozmetikai kezelések a pincészet borából készülnek, a borzselé pakoláshoz például Cabernet-ből-borból főzik a zselét.

VILLÁNY - Corcus Gere Borhotel 

Villányban a komplex borélmény nyújtása a cél. Borkóstolón, pincészet- és birtoklátogatáson, különböző borvacsorák során ismerkedhetünk meg a térség legismertebb magyar borászának boraival, majd az átmulatott nap után a szőlőre épülő kezelésektől felfrissülve térhetünk haza. 

KÉP - ©Crocus-hotel.gere.hu
 Vinoterápia  - Fotó ©Crocus Hotel Gere - Crocus-hotel.gere.hu

Ebben partnerünk lesz három zengő nevű búfelejtő, a „KOPÁR CUVEE" testmasszázs, „ATTILA CUVEE" egésztest masszázs és „ÖRDÖGÁROK" talpmasszázs.

TARCAL - Andrássy REzidencia Wine & SPA

A Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken, Tarcalon fekvő  ötcsillagos spa és borhotel a minőségi vendéglátás színtere. Programjaik nem klasszikus gyógykezelések, inkább a mindennapok fáradalmait, stresszhelyzeteit igyekeznek oldani a természetközeli birtokon. 


Tokaji boros fürdő - Fotó: ©Andrássy Rezidencia Vine&Spa - Andrassyirezidencia.hu

Különleges masszázsokból, testkezelésekből, arckezelésekből, rituálékból, peelingekből és bőrnyugtató fürdőkből áll az „étlap". Igazi hungarikumnak számít ezen a téren a törkölyös peeling, az aszús kezelések, a tokaji boros fürdő és a szőlőeszenciás masszázs. Emellett kipróbálhatók a magyar, minősített bio- és natúr termékeket forgalmazó kozmetikumcsalád vinoterápiás készítményei.
Borfürdőikhez hazai kézműves borászatok borait adagolják.

VILLÁNY - Bock Hotel Ermitage

A szintén Villányban található borpanzióban a legkedveltebb kezelések között tartják számon a portugieseres masszázst, melynél a masszázskrémet az igazán magyarosan csengő PortaGéza nevű borral keverik el. 


A boros kezelés után irány a medence vagy egy romantikus kádfürdő -
Fotó: ©Bock Ermitage - Bock.hotel.hu

Szintén a sikerlisták élén áll az energetizáló borterápia, ami valójában egy arckezelés: radírozást-, vörösboros alga arcpakolást, szérumot, sejtmegújító vörösboros masszázskrémmel való masszírozást, illetve peel-off maszkkal történő kezelést tartalmaz, valamint vörösboros testkezelés, melyben az algás pakoláshoz saját vörösborukat használják fel, illetve a testpeelinget szintén vörösborral készítik.

MINDENT ÖSSZESZEDTÜNK A DAYSPA-RÓL