Sárvár, élmény és tradíció

Sárváron a csodaszép, virágos környezetben ellazulva testi-lelki feltöltődést nyújt a város. A kiváló minőségű sárvári gyógyvízzel töltött medencékben a selymes víz átjárja a testet és lelket, feledtetve a hétköznapi gondokat, gyógyírt jelentve a fájó ízületekre.

Öleljünk át egy bronzszínekben pompázó fát ősszel a sárvári arborétumban, vagy látogassuk meg a közeli jeli arborétumot tavasszal, rododendron-virágzás idején!

Sárvár városa gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Kemeneshát dombjai között fekszik.

Vizének gyógyító ereje messze földön híres, a közelmúltban történt fejlesztések révén pedig a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Magyarország egyik legkedveltebb és legjobb fürdője lett.

A termálfürdőhöz közel, 9 hektárnyi vízfelületű, négy részből álló tórendszer, a Csónakázó-tó található, melyet öt híd és öt sziget tesz hangulatossá. Horgászási, csónakázási, télen korcsolyázási lehetőség várja az idelátogató vendégeket.

Ha meglátogattuk a Gyógyfürdőt, nem hagyhatjuk ki a Nádasdy Várat és Múzeumot, ahol a a város története elevenedik meg az Árpád-kortól a XX. század elejének gazdasági fellendüléséig.

A nemzetközileg is jegyzett huszárkiállítás a Nádasdy és több magyar huszárezred hagyatékát tárja az érdeklődők elé.

A Nádasdy-vár szomszédságában helyezkedik el a 9,2 hektár területű arborétum, az országos jelentőségű, védett természeti terület, ahol a természet és az ember harmonikus együttélését reprezentálja az  arborétum.

A város idegenforgalmi jelentőségének megfelelő, színes programokkal várja Sárvárra a látogatókat. A rendezvények jelentős részének a Nádasdy-vár belső udvara ad helyet. Itt tartják a már másfél évtizedes múlttal büszkélkedő Nemzetközi Folklórfesztivált, valamint a Nádasdy Történelmi Fesztivált.