Sopron és a Fertő-táj

Úti célunk a leghűségesebb város és környéke, ahol hangulatos pincék, gyógyfürdő, a Fertő-táj, a tűztorony és tanösvényi túra során fedezhetjük fel a vidéket egy hosszú hétvégén. Ajánlónkban részletes programtervet készítettünk.

1. nap - Sétáljunk a belvárosban!

"A mostani 
felújításnál ezt az aláfalazást tudták kiváltani korszerű építési technológiák alkalmazásával, így a város jelképének számító Tűztorony ismét elnyerte száz évvel ezelőtti formáját." - írta a közelmúltban a város jelképének renoválásról az MTI. Érdemes a városnéző sétánkat is innen, a római romokra épült műemlék lábától indítani.

A Stornó-házban (Fő tér 8.) található várostörténeti tárlatot, a rokokó stílusú Bezerédj palotát (Templom utca 6). Szinén sétatávolságban találjuk a 16. századi Lábasházat az Orsolya téren. Itt, a Liszt Ferenc utca 1. szám alatt van a Tourinform iroda is, ahol belépőket, programötleteket, hasznos információkat kapunk. Ebben az utcában találjuk a régi Casino épületet és a Liszt Ferenc – aki mindig is magyarnak, azon belül soproninak vallotta magát – nevét viselő kulturális központot.

>>Még több felfedeznivaló Sopronban.

Kimerítő sétánk után a környékén kiadósat ebédelhetünk, majd meglátogathatjuk a pincesort vagy a Bormúzeumot is. Esti program gyanánt keressünk fel egy klubot, koncertet, vagy a Petőfi színház előadását.

TIPP! Foglaljuk le előre a szállást! Sopron és környéke szállásajánlatait itt gyűjtöttük össze.

2.  nap – Irány a Lővérek!

Ha az időjárás engedi, a Dalos-hegyen kialakított sí- és szánkópályán tölthetünk el egy sportos napot. Itt fatányéros felvonó működik, a környék pedig sítúrázásra is kiváló.

Ugyanitt, az erdőgazdaság területén bakancsos, sőt kerékpáros túrára is alkalmas terepet találunk.

Három útjelzés közül választhatunk:

Zöld háromszög - közepesen meredek útvonalon közvetlenül a Károly-kilátóhoz (398 m) vezet.

Sárga háromszög - a régi szánkópálya kanyargós nyomvonalán visz a Károly-kilátóhoz.

Kék háromszög - kifejezetten edzetteknek való, meredek útvonal a Károly-kilátóhoz.

3.nap – Fedezzük fel Sopron környékét!

Balf a belvárostól mindössze 7 kilométerre, a Fertő-tó közelében fekvő falusias település. Ha itt járunk, feltétlenül látogassunk el a dombtetőn vigyázó Szent Farkas templomba. Balf nevezetessége a gyógyvíz, mely kiváló reumatikus panaszokra, s a fürdőben wellness-részleget és élményfürdőt is találunk.

>>TIPP! Akár kerékpárra is pattanhatunk!

Fertőrákos

A töltésúton keresztül érjük el a Fertő-tó strandját, ahol télen korcsolyázni és jégvitorlázni kiválóan lehet, míg meleg időben számtalan vízi sport űzhető és kirándulóhajó is közlekedik a tavon. Fertőrákoson találjuk a kőfejtőt és a Vasfüggöny Múzeumot is (Fő u. 242.).