Hol bulizzunk Szegeden?

Milyen a party zóna Szegeden József Attila, Juhász Gyula és Babits Mihály városban? Szigorú dance börtönre, csajos-tűsarkús belvárosi lipstick partykra, kulthelyekre és Jégdisco-s téli őrületre számíthatunk a Dél-Alföld legnaposabb egyetemvárosában. Íme (minimum) 6 ok a szegedi party-élet mellett.

JATE Klub - Szeged igazi kultikusa

Szeged kultikus helye a JATE Klub már 1973-ban megnyílt az akkori József Attila Tudományegyetem klubjaként, és a 80-as évek közepére országos hírnevet szerzett magának. A légópincéből kialakított pinceklub Szeged belvárosában, az egyetem központi épületének alagsorában található, ezzel is jelezve azt, hogy mennyire szerves részét képezi a hallgatói hétköznapoknak. Napközben kávézóként üzemel, esténként pedig kari buliknak, koncerteknek, számos DJ-nek, kulturális programoknak, színházi és költői esteknek, valamint táncháznak ad otthont a szórakozóhely.

Laza klub a Széchenyi téren

A Centrál Kávézó és Retro Klub egy igazán bevállalós, laza hely a Széchenyi téren, ahol a tematikus partik és a kari bulik kicsit mindig másképp zajlanak. Itt van mindjárt a TESIS BULI, Szeged legnagyobb hétköznapi party-sorozata, de belefuthatunk magassarkú-szépségversenybe Stiletto Party néven, vagy a csak meghívottaknak szóló, exkluzív és nagyon elektronikus The Orange Bedroom Night sorozatba is.

Sing Sing, a beatek börtöne

A Sing Sing Music Hall Szeged legnagyobb és legrégibb dance clubja már 1990 óta pózol a szomszédos épület, a hírhedt Csillag Börtön mellett, mely egyébként az elnevezését ihlette. A Sing Sing a „hazai klubélet masszív bástyája", igazi turista mágnes, hiszen egy-egy nagyobb bulira több száz kilométer távolságból is érkeznek a party arcok.

Bölcsészek kedvence, a Rongy Kocsma

A Rongy névválasztása sem véletlen, mert a klubépületet a helyiek csak úgy emlegetik, hogy a „régi ruhagyár épülete". A békés anarchiával megáldott szellemiségű helyen elbújhatunk a sarokban egy könyvvel, kávézhatunk a haverokkal, előadást nézhetünk, koncerten csápolhatunk, de akár felolvasó estet tarthatunk.  

Téli extraráadás: Jégdisco és élményfürdő kombináció

A Szegedi Városi Műjégpályán minden pénteken este fél 7-től 10-ig a Jégdisco-ban lehet megőrülni, van hütte, forralt bor és diszkófény, és persze hideg. A hideg legjobb ellenszere Szegeden az élményfürdő, ahol kiskirály(nő)ként lehet koktélt szürcsölgetni a jakuzziban, újraélni a gyerekkort a csúszdaprkban, majd irány az Aqua, a Beach és tematikus partik tömkelege!   

A szegedi bulihangulat csodálatos összegzése pedig itt hallható: