TOP 5 program Szegeden

Az öt leglendületesebb szegedi programban teperhetünk a sárban, terepen segway-jel, terepjáróval, quaddal, csúszhatunk szimpla nadrágszáron paintballozás közben, felfedezhetjük a rejtélyes Reök palotát és megkísérelhetünk kiszabadulni a bonyolult és zseniális szabadulós szobák egyikéből. Lássuk!

Segway terepen

A szegedi Ne dőlj hátra! segway csapata három darab új géppel bővített flottájával földutakon, hóban, sárban is lehet teperni, így igazi off-road élmény a városi túrázás.
A segway paripákat a közeli Mórahalomra is át szokták szállítani, ahol két kifejezetten fiataloknak szánt szállással, programmal is találkozhatunk: a Széksósi Kulcsosház a Bivalyrezervátum szomszédságában található és rengeteg felfedezésre alkalmas vad vidéket érhetünk el innen. A Zöld Közösségi Ház pedig valójában egy erdei iskola, ami kifejezetten a természetben található és sok-sok programmal, ismeretterjesztéssel dobja fel a hétvégét. 

Szabadulós játékok: a szegedi ParaPark és EXIT

A hírhedt ParaPark szegedi „leányvállalatát" a Nyugi Kertben találjuk meg. A recept egyértelmű: szabadulj ki adott időn belül a lezárt szobából. Ehhez rejtvényeket kell megfejteni, bonyolult kirakósok darabkáit kell megtalálni leleménnyel, kitartással, csapatjátékkal. Összesen öt izgalmas pályát fedezhetünk fel, melyek többszörösen zárt tereiből kell kijutni.

Az EXIT Szoba, Ufó és Fogda pályái az emelet helyett a pincébe visznek. A szoba és az ufó  pálya csapatokra szabott, a fogda pedig párosan és egyedül is várja a játékosokat a szegedi Árkádtól 5 percre.

Paintball

Nem csalás, nem ámítás, a több mint 10 ezer négyzetméteres Belvárosi pályán, a volt Kossuth Laktanya területén fedett csarnokokban, oszlopok között és nyílt terepen is taktikázhatunk.
Szegedtől 7 kilométerre, a Röszkei pálya quadozásra is kiváló, emellett persze teljes értékű nyílt terepet szolgáltat a festékpatronok célba juttatásához.

Terepjárós túrák Szeged környékén

Adott egy legendás Land Rover, hétpróbás, tapasztalt vezetők és a Szeged környéki betyáros természet: kész is az igazi off-road élmény.
 A túra vezetői 15 éve terepjárókkal járják környéket, dolgoztak terepjárók tesztelésével is és tucatnyi terepjárós versenyt rendeztek, élményeikről pedig nem is egy, hanem 2 terepjárós könyvet is kiadtak. Tapasztalatból mondják: az alföldi lapos tájon, a Szeged-környéki erdők és mezők világában rengeteg offroad élményt lehet szerezni.  A 4X4 Tours terepjárós túrái a Tiszai árterein, homokbányákon keresztül, világháborús bunkerek, a Fehér-tó kilátója, a bivalyrezervátum vagy éppen az ország legmélyebb pontja mellett vezetnek.  

Városnéző túrák

Fedezzük fel a gyönyörű szegedi belvárost gyalogosan, kisvonattal, hajóval vagy akár segway-jel is. A Palotasétán megismerkedhetünk a szecessziós Szegeddel, bepillantást nyerhetünk a Reök Palota rejtélyeibe, az élménytúrákon pedig a szegedi hagyma nyomába eredhetünk, sőt végigszáguldhatunk az árvízi töltésen is.