Mosonmagyaróvár, a Szigetköz Fővárosa

Mosonmagyaróváron a történelmi belváros zegzugos utcái, az óvári vár nagy múltú agráregyetemével, a Lajta-parti sétányok, hangulatos, virágos terek, múzeumok, kulturális rendezvények, termálfürdő fogadja a városba érkező vendégeket.

Mosonmagyaróvár körül elhelyezkedő Hanság – mely a Fertő-Hanság Nemzeti Park része –, valamint a Szigetköz és a Lajta-völgye - komoly vonzerőt jelentenek az idelátogató családoknak az év minden szakában, legyen szó tavaszról, vagy őszről akár.

A kirándulók számára egyaránt látványosságot jelenthet a Szigetköz páratlan vízi világa, a hansági láposok és mocsarak, a Duna-, Lajta-partját és a holtágakat kísérő galériaerdők, a termálvizekben való gazdagság és a kultúrtörténeti emlékek.

Kajakkal vagy kenuval végigjárható a galériaerdők övezte Mosoni-Duna és a vadregényes Felső-szigetközi Duna-ágrendszer, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek.

A Duna menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz, mely mellett a töltés és a kisforgalmú mellékutak is alkalmasak kerékpározásra.

Az aktív időtöltés mellett lehetőség nyílik a város nyújtotta élmények befogadására is, például, ha ellátogathatunk a FUTURA Természettudományos Interaktív Élményközpontba, mely 3600 négyzetméteren kínál fantasztikus, egyedülálló élményeket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.  Itt játékos eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a fizikai és természeti törvények világával.

Ha a kerékpározásban, túrázásban elfáradt a látogató, akkor elmerülhet a Szigetköz nyújtotta kényeztetésekben a fürdőkben.

Lipóton az immáron egész éven át nyitva tartó termálfürdő úszó-, élmény-, és termálvizes medencékkel várja a fürdőzőket. Vagy választhatja a mosonmagyaróvári termálfürdőt is, melynek termálvize vegyi összetételénél fogva Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik.

A kultúrára vágyók feltétlenül látogassanak el a hédervári kastélyhoz és a lébényi Szent Jakab templomhoz – mindkettő feledhetetlen élményt nyújt!

Az ötcsillagos kastélyszállótól a wellness-hoteleken, magán-vendégházakon keresztül egészen a sátorozóhelyekig minden igényt kielégítő szálláshelyek, jó konyhájú éttermek - melyekben az ecetes halat meg kell kóstolni - és sokrétű szolgáltatások várják a felfrissülni, megújulni vágyó turistákat a Szigetközben.