Tiszafüred – a Tisza-tó fővárosa

A Tisza-tó legnagyobb települése, melyet méltán nevezhetünk a régió fővárosának, különösen a csendes, természeti környezetre vágyók számára nyújt ideális helyszínt a falusi, kézműves programoktól a tóparti élményeken át a luxus hotelig.

Szabadvízi strandja a Tisza-tó egyetlen természetes tiszai magaspartján található, így itt nem választja el a töltés a vízpartot és a strandot.
A Tisza-tó mellett szintén nagy kincse a városnak a termálvíz, a 39 °C-os alkáli hidrogén-karbonátos víz kiválóan alkalmas regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére. A fürdőzés, a horgászat és vízitúrák mellett lovagolhatnak, lovas- és kerékpáros túrákon vehetnek részt a Tiszafüreden vendégeskedők, az igazi kalandvágyók számára ajánljuk Magyarország legnagyobb kalandparkját, a Kalandszigetet.
A közel 20 hektár területű ártéri szigeten olyan játékokkal találkozhatnak a kalandkeresők, mint a 140 akadályból álló erdei kötélpálya, a 15 méter magas hobbi- és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátótoronnyal, 300 és 400 méter hosszú drótkötélcsúszda, erdei tornapálya és játszótér, minigolf, íjászpálya, vízikenguru és még sok egyéb érdekes játék.

A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek  a híres füredi fazekassággal, melynek izgalmas terepe a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, sőt a városban jelenleg is két műhelyben űzik aktívan a fazekasmesterséget.

A városba érkező vendégek szállásáról szálloda, családias panziók, színvonalas kempingek és magán szállásadók gondoskodnak. A régió első négycsillagos szállodája, a Tisza Balneum Hotel itt található Tiszafüreden, mely az egyetlen, a Tisza-tó partján közvetlenül elhelyezkedő konferencia és wellness szálloda.

Tiszafüred üdülőterülete Tiszaörvény, ahol számos kikötő várja a horgászokat és a csónakos madármegfigyelő túrákra indulókat. A kerékpárosok kedvelt állomásai a vízi és kerékpáros túraközpontként is működő éttermek, kikötők és szálláshelyek.  Tiszaörvényből érthető el a Tiszavirág Ártéri Sétaút is.