Szőlő-tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok természeti adottságai és a szőlőművelés gondossága alapján ma Magyarország egyik legszebb szőlőültetvénye, mely még 2012-ben nyerte el a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka elismerő címet.

A szőlőbirtokon kialakított tanösvény azt a célt szolgálja, hogy a birtokra látogatók a szőlőterület bejárásával megismerkedhessenek a legfontosabb tokaji szőlőfajtákkal, az időszerű szőlőtermesztési munkákkal, valamint a túra végén a tokaji Rákóczi Pincében a szőlőbirtokon készült borokkal.

A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok kivételes fekvése, a birtok jó megközelíthetősége, a birtokon kialakított jelzett útvonalak, valamint a kivételes gondosságú szőlőművelés rendkívüli lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzük egy történelmi birtok mindennapjait.

Mindenki számára kiváló kúra, ez a Tokaj-Hegyaljai túra: kellemes fáradtság és kiszáradt torok, amire enyhülést hoznak a finom borok. Ha a hétköznapi stressztől az ember besokall, kiváló megoldás lehet Tokaj.