Lóháton a Bakonyban

A Bakony változatos vonulatai, az erdők, mezők és tisztások váltakozása nem csak a kirándulóknak, hanem a lovaglás szerelmeseinek is remek terep az aktív kikapcsolódásra.

A Magas-Bakony szívében Porva-Szépalmapusztán mindentől távol hódolhatunk a lovak és természet iránti szeretetünknek. 

Ha lovas élményeink gazdagításához a Hotel Szépalmát választjuk, akkor érdemes tenni egy kört lovas kocsival vagy télidőben a lovas szánnal a környező erdőkben.  Az apróságokat „Betyárképző & Manó táborok" várják nyáron, ahol még jobban megismerhetik a csodás paripák világát. A Hotel Szépalmánál az egykori Esterházy birtok régi hagyományait szem előtt tartva folytatják a színvonalas lótartást. Az épületek mögött hatalmas füves legelők húzódnak, melyeket a Bakony vonulatai foglalnak keretbe. A birtok igazi Paradicsom a nemes négylábúak  és persze lovasaik  számára is. 

Nem messze Szépalmától a Tündér Farm is lovas élményekre invitálja vendégeit. A major parkja kiváló lehetőséget biztosít a pihenésre, feltöltődésre és az aktív szabadidős tevékenységekre. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják a kedvükre való programokat: megismerkedhetnek a lovakkal, a gyerekek simogathatják a nyulakat vagy gondoskodhatnak a baromfiudvar lakóiról, a felnőttek pedig lovagolhatnak, quadozhatnak, a család pedig közösen ülhet fel a lovaskocsira, hogy megismerkedjen a környékkel.  

Kezdhetjük futószáras lovaglással, de ha magabiztosabbak vagyunk az osztálylovaglás során másokkal együtt is gyakorolhatunk a karámban. Ha már kellő tapasztalattal rendelkezünk, tereplovaglás formájában fedezhetjük fel a vidéket.  A lovakkal való bánásmódot és ápolásukat is könnyedén elsajátíthatjuk az alapoktól kezdve. A nyári táborok alkalmával új barátokkal együtt szerezhetünk életre szóló élményeket.

A Dél-Bakony lábánál, Ajka mellett a Nomádia Szabadidő és Lovaspark kínál lovas programokat. A parkban a mesék és regék világába röppenve az íjászat, a kardforgatás és a lovaglás rejtelmeit sajátíthatjuk el, de egy vár bevételével is megpróbálkozhatunk. A lovak itt igazi főszereplők, kipróbálhatjuk a lovaskocsikázást, miközben megismerjük a vidéket vagy éppen ügyes lovasok kecses gyakorlatait csodálhatjuk meg. Számtalan izgalmat ígérnek a táborok is, a Nomádia versenyire pedig saját paripánkkal is nevezhetünk.

A Bakony vadregényes tájaival egész évben páratlan élményeket tartogat ló és lovasa számára egyaránt. Szegődjön az örök emlékek nyomába!