Fogadj örökbe, és utazz velem!

A Magyar Turizmus Zrt augusztustól új kampánnyal népszerűsíti a kutyával utazást belföldön. Az Utazz kutyával akció célja, hogy a kutyás utazók és a kutyabarát szálláshelyek egymásra találjanak, valamint, hogy a szolgáltatásokat és az igényeket közelebb hozzák egymáshoz.

A kampány előszeleként a Magyar Turizmus Zrt vezetői a Rex Állatsziget kalandos sorsú, gazdára váró kutyáival készítettek néhány közös fotót, turisztikailag kiemelt helyszíneken, hogy így hívják fel a figyelmet a kutyával utazás lehetőségeire, a felelős állattartás fontosságára, és a kutya örökbefogadás lehetőségére.

Kattints a képre a kutyás fotókért!

A fotózás kiemelt jelentőségű turisztikai helyszíneken zajlott, az egyik a szentendrei Skanzen volt. A kutyák roppant mód élvezték, hogy kiszabadultak a menhelyről, és ha szabadon nem is, de új környezetben mozoghattak, szaglászhattak egy kicsit.

A rajzos bundájú, németjuhász jellegű keverék Sepörd békés, engedelmes kutya, dr. Faragó Péter vezérigazgatóval remekül kijöttek.

A fekete-fehér virgonc neve Deby, őt két társával együtt a Váci útról gyűjtötték be. Eleinte mindenkitől félt és kerülte az embereket, de mára nagyjából feloldódott, és játékos, aktív kutyaként várja új gazdáit.

A cukiságversenyt egyértelműen Málé nyerte meg, a 2,5 hónapos bulltípusú keverék kölyök. Két testvérével együtt egy dobozban találták meg a budapesti Szúnyog szigeten. Játékos, neveletlen kölyök, sok törődést igényel, és persze annyi mozgásteret, amennyi csak lehetséges.

Kattints a képre a kutyás fotókért!

A másik helyszín egy MAHART hajó volt, csodás budapesti panorámával. A kutyáknak minden dicséret kijár, amiért nem csak, hogy ügyesen közlekedtek a hajón, de mindent megcsináltak, amit kértek tőlük a számukra idegen emberek.

A Magyar Turizmus Zrt vezetőit teljesen elvarázsolták a kutyák. Aranyos, szeretetre éhes, kezelhető kutyákkal ismerkedhettek meg. Black, a fekete keverék két éves és kölyökkora óta a Rexnél él. Hatalmas mozgásigénye a cég vezetőit is megizzasztotta kissé, de a Rextanodánál tanult engedelmesség érezhető volt rajta.

A barna foltos fehér kutya Katód, 2014 decemberében került a menhelyre. A Rextanoda szakembereinek komoly munkába telt, mire elérték, hogy ne féljen mindenkitől. Mára kiegyensúlyozott, engedelmes kutya, és jutalomfalatért bármikor két lábra állt.

A fotózás jó hangulatban telt, a kutyusok nagyon élvezték, hogy kimozdulhattak a menhelyről.

A kampány része egy online játék is, ami ezt a fotózást viszi tovább. A játékra elég egy kutyával utazós képet feltölteni, majd gyűjteni a like-okat, és értékes kutyás ajándékokat lehet majd nyerni.

A Magyar Turizmus Zrt az Utazz kutyával kampánnyal szeretné felhívni a kutyatartók és kutyakedvelők figyelmét arra, hogy belföldön a kutyával utazás feltételei jók, és érdemes hosszabb-rövidebb utazásokra négylábú barátainkkal is nekivágni. A vendéglátókat pedig arra ösztönözné, hogy minél többen fogadjanak kutyás vendégeket is, hiszen erre egyre növekvő igény van.

A kutyák meglepően profi módon és nyugodtan viselkedtek a kamerák előtt.

Ahhoz hogy a kutyás turizmus jól működhessen, természetesen a kutyatartóknak is fontos szerepük van. Felhőtlen utazás csak a felelős állattartás szabályainak betartásával, jól szocializált, ápolt kutyusokkal képzelhető el. Az Utazz kutyával kampány ezért a kutyatartóknak is szeretne tippeket adni, hogyan könnyíthetik meg saját és kedvencük utazását.

A kampányban a Magyar Turizmus Zrt kiemelt partnere a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Vigyél haza! Alapítvány és a kutyabarat.hu.