Indul a jelentkezés az Év Kutyabarát helye Díjért!

Szeptember 28-ig nevezhetnek a fővárosi és vidéki hotelek, falusi szállások, panziók, kávézók és pubok az Év Kutyabarát helye Díjért. Tekintve, hogy közel kétmillió kutya gazdáit kell meggyőzni arról, hogy kedvence jó helyen lesz, a feladat nem is olyan egyszerű!

Várakozáson felül zajlott tavaly a Kutyabarát.hu által indított az Év Kutyabarát helye szavazás, melyen a díjazottak között találjuk többek között a délegyházi Tavirózsa (kutyás) kempinget, a zalakarosi Szent Orbán Panziót, a szegedi Jobb Mint Otthon Kisvendéglőt, az Ürömi Hütte éttermet, a Raqupartot vagy az Óbudai Múzeumot. Szálloda kategóriában győzelmet aratott az Abbázia Club Hotel Nemesnép, különdíjat kapott az esztergomi Grante Hotel, illetve a Villa Natura Hotel a Kis-Balatonnál.

Kutyás körökben nem is igazán okozott meglepetést ez a végeredmény. Azonban egyre inkább szembesülnek mind a gazdik, mind a szolgáltatók azzal, hogy a kutyával utazás egyáltalán nem hóbort, hanem természetes igény. Kellemes élmény a család kutyájával együtt tölteni a szabadságot, kiruccanni egy hétvégére vagy kutyástul beugrani egy baráti ebédre a belvárosba.

TIPP! Hogy kerül 4 agár a hotelszobába?

Ki lesz a következő nyertes? Szeptember 28-ig bármely (akár több) kategóriában nevezhetnek a magukat kutyabarátnak gondoló szolgáltatók ezen a linken keresztül  A Kutyabarát Helyek Díj pályázat részletes leírása pedig itt olvasható. A zsűriben a Magyar Turizmus Zrt. is szerepet kapott a Travelo.hu, a WeLoveBudapest, a Magnet Bank és a Bee Média mellett.

A Kutyabarát.hu 2012 óta gyűjti és értékeli a kutyásoknak megfelelő szállásokat, vendéglátóhelyeket és más kutyabarát szolgáltatásokat. Már tavaly óta is megsokszorozódott a kutyabarát helyek száma, így sok-sok új nevezőt is várnak a „régi motorosok" mellé.

Összesen 9 kategóriában nevezhetnek a szolgáltatók az Év Kutyabarát helye Díjakért, melyekben találunk két kakukktojást is, hiszen az Év Kutyabarát munkahelyét és Emberét is megszavazhatja a közönség és a zsűri.

Az idei kategóriák: Budapesti éttermek és kávézók, vidéki éttermek és kávézók, szállodák, panziók és vendégházak, romkocsmák/pubok/borbárok, cukrászdák, illetve munkahelyek lesznek.

Így zajlik az értékelés: Kutyabarát jelentkezőket három ítész is vizsgálni fogja, hiszen mind a közönség, mind a zsűri, mind pedig a különdíjakkal kedveskedő partnerek alaposan szemügyre veszik a helyek kutyabarát hozzáállás fokozatát. Biztosan számít a kutyabarát szemlélet és rugalmasság, a kutyabarát szolgáltatások választéka (van-e friss víz, kutyafekhely, itatótál, kertkapcsolat, kedvezmények), az, hogy mennyire kutyabarát kommunikáció, és természetesen a társadalmi felelősségvállalás is plusz pontokat jelenthet.

Sok sikert és még több kutyabarát helyet Magyarországra!