Kutyás chipleolvasó pontok Budapesten

Összesen 20 chipleolvasót telepített a Vigyél Haza Alapítvány Budapesten, melyhez önkéntes állatorvosi ügyeletet is biztosítanak az elveszett kutyák megtalálásának érdekében, hogy a "kutyajó bulinak" hepiend lehessen a vége.

Budapest 25 kutyabarát éttermébe és kávézójába telepít ingyenes chipleolvasót a Vigyél Haza Alapytvány, melyből 20 már üzemel is. Bár a chipleolvasó bárkinél lehet, a tulajdonos adatait a webes adatbázisból csak az állatorvosok és az erre jogot formáló civil szervezetek láthatják. Az alapítvány a Telenor Magyarországgal és az LG-vel közösen mobil eszközökkel támogatja az állatorvos önkénteseket, hogy a leolvasott chipszámokat minél hamarabb be lehessen azonosítani. A sikeres azonosítás után pedig a kutya visszakerülhet a gazdához. 

Az alapítvány vezetője elmondta, rengeteg hely jelentkezik - különösen a belvárosban -, hogy ingyenes chipleolvasó ponttá válhasson, azonban jelenleg ezt a 20 állomást érhetjük el csak a fővárosban, ha kóborló kutyát találunk. A cél az lenne Óvári András szerint, hogy vidéken is önkéntes alapon szerveződjenek chipleolvasó pontok állatorvosi ügyelettel, hogy az egész országot lefedhesse a kezdeményezés.