Kutyaelsősegéllyel bővült a Vigyél Haza mobilapp

A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor közös alkalmazása már tényleg mindent tud, amit mobilon keresztül el lehet érni: szállást, éttermet, futtatót ajánl, elveszett kutyát keres, és augusztus végétől az egészségügyi vészhelyzetekben is segíti a gazdikat.

A két évvel ezelőtti megjelenéshez képest idén augusztusban három frissítéssel állt elő a Vigyél Haza App: azon túl, hogy már iOs-on, sőt angol nyelven is elérhető a kutyavilág legfontosabb mobilappja, egy nagyon fontos újítással bővült az alkalmazás, ez pedig nem más, mint a kutyaelsősegély.

Az új funkciónak köszönhetően - mely az alkalmazás második születésnapjára készült el -, már elérhetjük vészhelyzetben a Kis Anna - Dr. Mező Tibor által írt Kutyaelsősegély című könyv néhány témájának rövidített változatát. Így segítséget kaphatunk például abban, hogy mit kell tartalmaznia egy kutyaelsősegély csomagnak, mit tegyünk túlérzékenységi reakció és különféle balesetek esetén, míg az orvoshoz jutunk a kutyával. Az alkalmazás megújulására hirdetett sajtótájékoztatón bemutatott újraélesztés lépései pedig hamarosan felkerülnek a kutyaelsősegély menüpontjai közé is.

Képen: Dr. Krausz Ferenc bemutatja, hogy kell mesterségesen lélegeztetni a kutyát

KÉP: (Jobb oldalon) Kis Anna, a könyv szerzője

Ha valakinek még mindig nincs fent a mobilján, akkor kicsit segítünk belenézni ebbe a hiánypótló és ingyenes telefonos segítségbe, ami gazdiként, kutyabarátként és a civilszervezetek támogatójaként is kötelező elem. De aki inkább az asztali keresgélésre szavazna, ezt is megteheti a w-ebkereső oldalon.

Innen tölthető le a Vigyél Haza App  Androidra | iOs-ra 

A Vigyél Haza Alapítvány egy fantasztikus kezdeményezés, ami alapvetően az Illatos úti keverékek otthonhoz jutását segíti, viszont ennél sokkal többet is ad a Vigyél Haza mobilos app és webes felület: kutyafuttatók, kutyabarát éttermek, kutyabarát szállások, elveszett kutyák keresése és bejelentése is tartozik a funkciók közé, ami valljuk be, felettébb hasznos a kutyás utazás kapcsán.  

Érzékeny pontja a vakációnak, hogy a szálláson fogadnak-e kutyákat. Ehhez előzetesen már gyorsan lekereshetünk a nyaralóhelyen pár lehetőséget, melyet azért érdemes lecsekkolni telefonon és ismerősöknél, hogy milyen mértékű a kutyabarát szolgáltatás.
TIPP! A kutyabarát szállások tesztjéről részletesen írtunk itt.

Ugyanitt tudunk a menüből kutyabarát éttermeket választani vagy a közelben lévő kutyafuttatót is megtalálhatjuk, ahol kieresztheti a gőzt a négylábú családtag.

Nagyon hasznos funkció, hogy be tudjunk jelenteni, ha látunk kóborló és talált kutyákat, és azt is, ha a sajátunk tűnt volna el. Mindkét esetben lehet GPS koordinátát és fotókat is feltölteni.
TIPP! Budapest chipleolvasó pontjairól itt írtunk
 

A kutyatulajdonosoknak ajánlott, hogy már alapesetben készítsenek a saját kutyáról fiókot, ahová a fontosabb tudnivalókat, chipszámot és lakcímet is hozzá lehet kötni.

Örökbefogadásra szintén használhatjuk ezt az alkalmazást, mert az alapítványok, gyepmesteri telepek és fajtamentések ingyenesen regisztrálhatják kutyáikat.