Pindroch Csaba kutyával futott, kutyával utazott

Mindig is volt kutyája és mindig is szeretett futni Pindroch Csaba, így kézenfekvő volt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. és a Rex Kutyaotthon. Alapítvány közös fotózásán Szendi kutyát, a kis keveréket is alaposan meg fogja mozgatni. És hogy miért találkozott a színművész, az eb, az Alapítvány és az MT Zrt. a Margit-szigeten, abba mindjárt bele is vágunk.

Fél 10 körül egy sárga futóruhás férfialak állt a Danubius Hotel  előtt a Margitszigeten, nézte az óráját, majd – még mielőtt odaért volna a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Magyar Turizmus Zrt.  munkatársaiból álló fogadóbizottság és a fotósok –, belekezdett egy szigetkörbe. Pindroch Csaba láthatóan beleadott apait, anyait a  futásba. Ahogy visszaemlékezik, futóhám segítségével sokat sportolt együtt kutyáival a múltban is.
 
Amikor megkérdeztük tőle, milyen kutyával állna szívesen az  objektív elé, azt válaszolta, „mindegy, csak keverék legyen".  Így  került a képbe az 1 év körüli Szendi, a bájos, rókapofájú és rókafülű  keverék kutya, akit júniusban Káposztásmegyeren találtak, és annyira félt, hogy nem is tudták magukhoz édesgetni, kábítva lehetett csak befogni. Most a Rex Kutyaotthon Alapítvány gondozásában van, rendkívül  kedves, barátságos kutya vált belőle, aki türelmes, sportos gazdiját keresi. Ezen a reggelen nem nyakörvet, hanem egy hámot visel, így  baktat végig a Margitszigeten.

Akár csak Pindroch Csaba, Szendi is részt vesz a Magyar Turizmus Zrt.  „Utazz kutyával" kampányában, melynek az a célja, hogy a felelős állattartókat megerősítse abban: Magyarországon a kutyák is  turistáskodhatnak, számos szállás- és vendéglátóhely várja szeretettel  a négylábú vendégeket, s nekik is ajánlanak izgalmas programokat a  szabadság alatt.

A kutyák pedig nem csak utazáshoz, sportoláshoz is nagyon jó társak, szinte minden fajtának megvan a maga mozgásformája, melyeket akár  versenyszerűen is űzhetünk velük. Esetünkben a futók kutyás sportága,  a canicross, azaz a kutyás terepfutás, ahol a kutya fut elöl és az  ember követi. Ilyenkor a kutyák nem nyakörvben vannak, hanem a  szabadabb mozgás és a balesetek elkerülése végett hámot vagy speciális futóhámot viselnek – tudtuk meg a Rextől. Kerékpárosoknak a bikejöring az igazán szép sportága, hiszen itt szintén alkalmazkodni kell a kutyához, sebességéhez és rábízni magunkat az ítélőképességére, ösztöneire. Nyugalmasabb sportágak közé tartozik, de tökéletes közös kikapcsolódás a frizbizés és a labdázás is, amit a Margitszigeten különösen kellemesen lehet együtt művelni.

Pindroch Csaba nem meglepő módon a futást választotta Szendivel közös délelőttjéhez, kocogtak egyet az új futópályán, sétáltak a virágok között a japánkertben, majd megpihentek a zöld fák árnyékában.

Fotók: amdala.hu