Rúzsa Magdi kiáll a felelős állattartásért

Feltűnő jelenség volt Rúzsa Magdi, aki két helyes kis tacskóval sétált és fotózkodott a Bazilika előtt egy augusztus eleji délelőttön. A történet persze nem csak ennyi, szerepet kap benne egy vizes tállal kisiető pincér, egy budaörsi állatmenhely, valamint a kutyás utazásért kampányoló Magyar Turizmus Zrt. is, de főként Mátyás úr és az energikus Tatjána – pórázuk végén Magyarország kedvenc énekesnőjével.

„Matyi egy igazi bölcs úriember, inkább Mátyásnak kellene hívni, és magázni" – nevetett Rúzsa Magdi a hosszú, fotózással töltött forró nap végén. „Tatjána energikusabb, izgő-mozgó, nagyon aranyos. Remélem, mindketten szerető családba kerülnek! Én is gondolkodom, hogy legyen egy kis kutyám, akit természetesen mindenhova magammal vinnék. De még mindig csak gondolkodom rajta, mert nagy felelősség, és ha összeköltözöm egy kutyussal, már nem lehetek önző: rá is kell gondolnom, minden utazás vagy otthonról elindulás előtt."

A Budaörsi Állatmenhelyről érkezett a fotózásra Tatjána, a kedves, bújós tacskó keverék hölgy, aki két kölykével együtt került be a menhelyre, illetve Matyi, egy idősödő, de aktív, közvetlen uracska, akit saját gazdája adott le a menhelyre. Bár igen melegen sütött a nap, a jó hangulat a négy- és két lábúak részéről is megmaradt a fotózás végéig, a stáb, az arra sétáló turisták és járókelők legnagyobb örömére.  Kedves közjátékként a Bazilika mellett működő egyik étteremből a két kutyát látva egy kedves fiatalember, az egyik pincér lépett ki, kezében itatótál „KUTYA" felirattal. Vizet hozott az ebeknek, kérés nélkül. Elmondta: náluk minden kutya szívesen látott vendég.

Tatjána és a tíz éves Matyi azonnali barátságot kötöttek az énekesnővel a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett kampányfotózáson. Az állami szervezet célja nem kevesebb, mint felhívni a kutyatartók figyelmét arra, hogy ma Magyarországon számos lehetőség áll rendelkezésre a kutyás utazáshoz, nem kell a belföldi utak alkalmával a szomszédokra bízni a négylábú családtagjainkat. Másfelől a hazai szállásadók és vendéglátóhelyek is jó, ha tudják: valós igény mutatkozik a kutyás turizmus számosságának és minőségének további emelésére.

„Fontosnak tartom, hogy az ember felelősséggel álljon az állattartáshoz, mert túl azon, hogy az állatok örömöt szereznek gazdáiknak, jelenlétük a családban folyamatos gondoskodással jár." – mondta Rúzsa Magdi. „A kutyával vagy macskával a kapcsolat egy életre szól. Megszeretik az embert, és megtörik a lelkük, ha gazdájuk megválik tőlük."

Fotók: amdala.hu